Terug naar overzicht

Met deze 6 wastips, wordt het wassen van jouw werkkledij een koud kunstje!

thumbnail_shutterstock_1381943291.jpg

Met deze 6 wastips, wordt het wassen van jouw werkkledij een koud kunstje!


Om de levensduur van het product te verlengen en aan de norm te voldoen, is het belangrijk om je werkkledij goed schoon te houden.

Regelmatig wassen zorgt dat de materialen langer meegaan omdat stof en vuil door schuren de vezels kunnen beschadigen. Daarbij zal kleding die vuil is, de zichtbaarheid en andere eigenschappen aanzienlijk verminderen en kan je daardoor in gevaar brengen.

Met de volgende 6 wastips kan je alvast aan de slag:

-Zorg, voor je start met wassen, er steeds voor dat alle ritsen, (druk)knopen, haken en ogen enz., gesloten zijn. Lees en volg de wasinstructies op het waslabel van het kledingstuk.

- Bij het wassen van kleding met reflecterende accenten (reflecterende strepen enz.), moet je de kleding altijd binnenstebuiten keren. Het reflectievermogen van alle reflecterende materialen wordt minder met elke keer dat het kledingstuk wordt gewassen zonder dat het binnenstebuiten is gekeerd.

-Gebruik niet meer wasmiddel dan noodzakelijk om het milieu en de stoffen te beschermen en te voorkomen dat er klompjes wasmiddel op je kleding komen. Gebruik ook steeds het juiste wasmiddel en vermijd wasverzachter aangezien dit de prestatie van het stof kan verminderen.

-Was je werkkledij op een lagere temperatuur zodat de stoffen beschermd blijven.

-Droog je bedrukte kledij-enkel in open lucht of op een droogrek. Gebruik hiervoor nooit een droger.

-Wanneer je een droger gebruikt, gebruik dan geen hogere temperatuur dan nodig om krimpen te voorkomen en de stoffen te beschermen.


Wil je zelf ook graag een offerte of wens je meer informatie over ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op!

Hoe kunnen we je helpen?